Parlementariërs Italië leveren 1000 euro in

0
Terwijl de Italianen in tijden van economische crisis de buikriem moeten aanhalen, moeten ook de Parlementariërs, leden van de Kamer van Afgevaardigen, inleveren.

Volgens Kamervoorzitter Gianfranco Fini moeten de parlementariërs genoegen nemen met 1000 euro minder per maand. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA gemeld.

Rijkdom

De Italiaanse parlementariërs zijn de meestverdienende in de Europese Unie: Zij verdienen 11.703,64 euro per maand. Veel Italianen zien hun volksvertegenwoordigers als zakkenvullers.

De Kamer stemt naar verwachting later woensdag over een bezuinigingspakket, waar ook de verlaging van eigen salaris van de Kamerleden deel van uitmaakt.

Nederland

Nederlandse organisaties daarentegen zijn beter in staat zich snel aan te passen bij een crisis dan een jaar geleden. Het aantal organisaties dat in zwaar weer terechtkomt bij een crisis is gedaald van 26% naar 17%. Een spectaculair resultaat van vijf jaar crisis. Leest u gauw meer over de economische crisis in Nederland.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.