Paddenstoelentelers boos over imago

2

Veel paddenstoelentelers zijn er verontwaardigd over dat hun sector onlangs negatief in het nieuws kwam.

Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde toonde in december misstanden aan. Werkgevers zouden het niet zo nauw nemen met de regels en (vooral Oost-Europese) werknemers uitbuiten. De sector wil van dat imago af, meldt LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie) Nederland.

Voorzitter Ko Hooijmans van de vakgroep Paddenstoelen heeft na de uitzending veel reacties van telers en anderen binnengekregen. Velen willen zich aanmelden bij de Stichting Fair Produce. ,,Dat is een goede ontwikkeling. Die kant moeten we op. Jammer en pijnlijk dat daarvoor eerst de hele sector door het slijk wordt gehaald.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Adriana van Schalken | Payrolling Works op

    Als ze niet door het slijk gehaald werden, zouden ze ook geen actie ondernemen omdat de consument er dan geen weet van heeft.

  2. Geen actie ondernemen?
    Velen werken al netjes en moeten nu door dit nieuws door middel van een stichting aantonen dat ze dat doen!
    Natuurlijk moeten ze dat die enkele die slecht functioneren dat kwalijk nemen. Maar ik vind het onterecht om dan zo negatief over alle telers te praten!