Overtollig UWV-personeel mag tijdelijk verder

0

Boventallig verklaard personeel bij uitkeringsinstituut UWV mag tijdelijk nog blijven om het groeiend aantal werklozen op te vangen.

Het UWV wil ongeveer 700 mensen extra inzetten bij het verwerken van de piek in uitkeringsaanvragen en de ondersteuning van werkzoekenden bij het vinden van een nieuwe baan.

Bij voorkeur worden deze banen ingevuld door UWV-medewerkers die door bezuinigingen van het oude kabinet van VVD en CDA nog met gedoogsteun van de PVV boventallig zijn geworden. Dat heeft het instituut woensdag gemeld.

De Eerste Kamer stemde deze week in met de bezuinigingsplannen op het UWV, waardoor bij het uitkeringsinstituut en tevens arbeidsbemiddelaar op termijn tussen de 5000 en 6000 banen verdwijnen. Dat is ongeveer een kwart van het personeelsbestand.

Maar in de eerste 3 maanden van dit jaar is wel het aantal WW-aanvragen door de mindere economische tijden sneller gestegen dan eerder gedacht. De verwachting is ook dat de komende tijd meer werklozen bij het UWV blijven aankloppen voor een uitkering.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.