Overleg over cao gemeenteambtenaren

0

De ambtenarenbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) doen maandag een poging het vastgelopen cao-overleg vlot te trekken.

De gemeenteambtenaren hebben, samen met hun collega’s bij de provincies en de waterschappen de afgelopen weken al actie gevoerd voor een loonsverhoging. Als het overleg maandag niets oplevert, willen de bonden hardere acties organiseren.

Loonsverhoging

De bonden eisen een loonsverhoging van 1,5 procent opdat ambtenaren hun koopkracht behouden. De gemeenten zitten, overeenkomstig de lijn van het kabinet, op de nullijn. De VNG heeft wel een eenmalige verhoging van 1 procent geboden, maar dat vinden de bonden te mager.

Veel verwachten de bonden niet van het gesprek. ‘Uit onze informele contacten hebben wij begrepen dat de VNG waarschijnlijk niet bereid is om te bewegen’, aldus Ruud Kuin van Abvakabo FNV.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.