Overbruggingscao voor Unilever

0

Er is een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor de werknemers bij het levensmiddelenconcern Unilever.

Dit heeft vakbond FNV Bondgenoten bekend gemaakt. “Het is een overbruggingscao, binnenkort gaan we weer om de tafel voor de volgende,” aldus vakbondsbestuurder Marjolein Dubbelaar van FNV Bondgenoten.

De cao zal met terugwerkende kracht een looptijd hebben van 1 maart 2009 tot 1 mei 2010. Er is afgesproken dat de werknemers een structurele loonsverhoging krijgen van 2 procent per 1 januari 2010. Daarnaast is een eenmalige uitkering afgesproken van 1,75 procent over het jaarinkomen van 2009. Ook zijn er afspraken gemaakt over stageplekken en Wajongers. Unilever stelt budget beschikbaar voor vijftig stageplekken en tien plekken voor Wajongers. Ook ligt er nu een intentieverklaring voor een sociaal plan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.