Ouderenwerkloosheid daalt licht

0

De werkloosheid onder 55-plussers neemt sinds begin dit jaar af. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het tweede kwartaal was 7,4 procent van de 55-plussers werkloos, tegen 7,9 procent een jaar eerder. Daarmee was er voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een daling zichtbaar ten opzichte van 2015. De beroepsbevolking in de leeftijdsgroep groeit, maar het aantal werkenden onder hen stijgt harder, aldus het statistiekbureau.

Embedded Content XMS..

Het blijft wel lastig voor oudere werklozen om een baan te vinden. Van de werkloze 55-plussers was in het tweede kwartaal nog steeds bijna 70 procent al langer dan een jaar op zoek naar werk.

Duurzame inzetbaarheid

Vooral de arbeidsmarktpositie van laagopgeleide ouderen is slecht. Uit onderzoek van TNO blijkt dat zij amper werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Zij hebben vaak niet het vertrouwen dat ze een cursus of andere leerervaring tot een goed einde kunnen brengen. Als gevolg daarvan staan ze vaak niet te springen om bijscholing te volgen.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.