Oudere werknemers hoog op de agenda

1

Een op de zes Nederlandse werkgevers ziet veroudering van het personeelsbestand als een prominent thema binnen het personeelsbeleid.

“De zorg van Nederlandse bedrijven om de ouder wordende medewerker  stijgt. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor Nederlandse bedrijven. Op dit moment ziet één op de zes werkgevers dit als een probleem, in 2020 zal dit bij één op de drie een zakelijke prioriteit zijn,” zegt Bart den Hartog, Retirement Solutions Leader Nederland bij Towers Watson.
Bijbehorende uitdagingen zijn behoud van het werkniveau en de gezondheid van de werknemer, veranderende behoeften aan arbeidsvoorwaarden, stijgende arbeidskosten en meer aandacht voor gezondheid en zorg. Dit blijkt uit een onderzoek dat The Economist Intelligent Unit uitvoerde onder 480 Europese werkgevers. Towers Watson sponsorde  het onderzoek.

Impact voor werkgever en werknemer

“Het is overduidelijk dat de ouder wordende arbeidspopulatie vroeg of laat een grote impact zal hebben voor zowel de werkgever als de werknemer. Grote veranderingen kosten tijd en gaan stapsgewijs,” verklaart Den Hartog. “Het is in ieder geval hoog tijd dat beide partijen een agenda gaan maken voor de nabije toekomst. ”

Over het onderzoek

De titel van het onderzoek is ‘Time to start worrying? The implications of an ageing workforce in The Netherlands’. Het richt zich op de toekomst van werk en pensionering in Europa en de gevolgen voor werkgevers, werknemers en de maatschappij. In oktober en november 2013 zijn 480 executives van bedrijven uit 30 verschillende landen onderzocht, waarvan 42 uit Nederland.

Lees ook: ‘Slecht geheugen oudere werknemer is mythe‘ en ‘Aantal werkende ouderen flink toegenomen

Bron: Tower Watson

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Kamiel Rietsema op

    Het is goed om aandacht te besteden aan de inzetbaarheid van ouder wordende medewerkers. Maar wil je als organisatie echt wendbaar zijn, en alle uitdagingen in de steeds veranderende omgeving om je heen aankunnen? Dan zal je aan al je medewerkers aandacht moeten besteden. Wendbare medewerkers maken een wendbare organisatie. Die aandacht begint al bij indiensttreding.