Oudere werkloze vaak pas na twee jaar een baan

1

Ruim een derde van de oudere werklozen zocht vorig jaar twee jaar of langer naar een baan. Bij de jonge werklozen is dit 8 procent en 18 procent voor 25- tot 45-jarigen.

Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Het percentage dat binnen een half jaar aan de slag komt, was bij de 45-plussers juist lager dan bij de jongeren.

In 2012 waren er 179.000 oudere werklozen van 45 tot 65 jaar. Zij doen er doorgaans langer over om een baan te vinden dan jongere werklozen. Het opleidingsniveau speelt daar nauwelijks een rol bij, wel hoe lang ze al werkloos zijn.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hanneke Tinor-Centi op

    Waar komt dit vooroordeel toch vandaan? Een oudere werknemer, en dan ga ik voor het gemak van mijzelf uit, heeft veel kennis en ervaring, is enthousiast, bijzonder gemotiveerd en gedreven en kan dus van enorme toegevoegde waarde zijn voor een organisatie. Gaat het om geld? In dat geval roep ik werkgevers op eerst eens in gesprek te gaan met een ‘oudere’ kandidaat. Leeft het gevoel dat er een hoger ziekteverzuim zal zijn? Dan merk ik hier maar even op dat ik bij mijn laatste werkgever 13 jaar heb volgemaakt zonder ook maar een enkele dag ziekteverzuim.

    Het zou toch zo aardig zijn wanneer er hier wat reacties kwamen van werknemers.