Opnieuw onderhandelen zit er niet in, bromt CNV

1

De grote weerstand binnen vakcentrale FNV brengt het pensioenakkoord ernstig in gevaar, vreest CNV-voorman Jaap Smit.

De voorzitter benadrukt dat werknemers slechter af zijn, mocht het akkoord daadwerkelijk worden afgeschoten.

‘Opnieuw onderhandelen zit er niet in’ 
Opnieuw onderhandelen met het kabinet en de werkgevers zit er volgens Smit niet meer in: ,,Na ruim een jaar onderhandelen over een conceptakkoord waar we het in hoofdlijnen al over eens waren, kunnen we echt niet meer terug naar af.”

‘Twijfel’ 
Ook is de voorzitter van de christelijke vakcentrale bang dat de tegenstand van Abvakabo en Bondgenoten schade toebrengt aan het imago van de vakbeweging. ,,Nu rijst de vraag of we nog wel in staat zijn om andere akkoorden over ingewikkelde onderwerpen te sluiten”, zei Smit bezorgd.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Gerrit Hartholt op

    Voor zover ik kan beoordelen ziet het pensioendeel van het akkoord er redelijk goed uit.

    Wat ik mij afvraag is wat gaan de werkgevers doen om te zorgen dat er meer ouderen en mensen met een arbeidshandicap aan het werk komen ? Op dit moment is het zo dat een x aantal werkgevers liever kiezen voor Oost-Europeanen en jongeren (beide vaak ook nog in flex-constructies) dan voor ouderen of mensen met een arbeidshandicap.