Ook Manpower ziet stabilisering economie

0

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower ziet tekenen dat de internationale economie stabiliseert. De omzet zakte vorig kwartaal nog met 3 procent, maar de winst verbeterde aanzienlijk ten aanzien van het tweede kwartaal van vorig jaar. Eerder voorspelden economen op basis van gegevens van Randstad een einde van de recessie in Nederland.

Bewijs

Manpower boekte vorig kwartaal een omzet van 5 miljard dollar (3,8 miljard euro). Het uitzendconcern hield een nettowinst over van 68,2 miljoen dollar. Dat was 66 procent meer dan een jaar eerder. ‘ De resultaten zijn een duidelijk bewijs van de stabiliserende wereldeconomie’ , stelde bestuursvoorzitter Jeffrey Joerres.

Manpower staat er beter voor dan verwacht. Zowel de omzet als de winst per aandeel overtrof de gemiddelde verwachting van analisten. Daarnaast zet het bedrijf in het derde kwartaal in op een hogere winst dan verwacht.

Randstad
De situatie in de uitzendbranche loopt vaak vooruit op de conjunctuur. Op basis van gegevens van uitzendconcern Randstad voorspelden economen van de Erasmus Universiteit Rotterdam al eerder een einde van de recessie in Nederland.

ANP / P&Oactueel

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.