Ook CNV-leden wijzen eindbod OSB af

0

De schoonmakers die lid zijn van het CNV hebben het eindbod dat de werkgevers in de cao-onderhandelingen op tafel hebben gelegd, afgewezen.

Dit heeft cao-onderhandelaar Jan Kampherbeek van CNV Vakmensen donderdag laten weten.

CNV Vakmensen had het eindbod van werkgeverskoepel OSB voorgelegd aan de leden. De voornaamste reden voor de afwijzing is dat de werkgeverskoepel OSB de aangeboden loonsverhoging afhankelijk wil maken van de toekomstige ontwikkeling van de pensioenpremie, aldus Kampherbeek. Dat maakt de loonsverhoging onzeker, want als de pensioenpremie verder omhooggaat, krijgen de schoonmakers minder salaris. De bond gaat met de uitkomst van de peiling terug naar de werkgevers.

Schoonmakers die zijn aangesloten bij FNV Bondgenoten staken al weken voor een goede cao. De FNV-bond riep de werkgevers donderdagavond op zo spoedig mogelijk weer te gaan te onderhandelen. ,,Wij kunnen vanavond al” , aldus vakbondsbestuurder Ron Meyer.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.