Ook AOb nestelt zich in nieuwe vakbeweging

0

Met het congres over de nieuwe vakbeweging in zicht (zaterdag 23 juni) heeft donderdag ook de Algemene Onderwijsbond (AOb) besloten mee te werken aan de nieuwe vakbeweging, die de FNV vervangt. Ton Heerts is kandidaat-voorzitter van de nieuwe vakbeweging, en daarmee de waarschijnlijke opvolger van Astrid Jongerius, die zaterdag afscheid neemt.

AOb-voorzitter Walter Dresscher meldde enkele dagen geleden nog dat de leden te veel onzekerheden zagen om ja of nee te zeggen tegen de nieuwe vakbeweging. Een van de obstakels was dat onbekend was wie tijdelijk de voorzitter zou worden van de vakbeweging in oprichting.

Ton Heerts
Met de voordracht van Ton Heerts is daar nu duidelijkheid over. Jetta Klijnsma, die Heerts namens de zogeheten Kwartiermakers van de vakbeweging voordroeg, zei deze week dat Ton Heerts met zijn ‘brede maatschappelijke ervaring de juiste persoon op de juiste plaats is om de vakbeweging van de 21e eeuw te leiden.’
 
Eerder stemden onder meer FNV Bondgenoten, Abvakabo en FNV Bouw al in met de nieuwe vakbeweging, waardoor de opvolger van de FNV de steun heeft van zeker een miljoen leden. De Ouderenbond Anbo, Zelfstandigen in de Bouw (ZBo) en FNV Mooi zijn afgehaakt, omdat ze hun zelfstandigheid willen behouden.

FNV, eindrapport Kwartiermakers
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.