Ontslagen bij Vodafone Nederland

1

Vodafone gaat snijden in het personeelsbestand van de Nederlandse afdeling.

Dat bevestigde een woordvoerder van het telecombedrijf donderdag. Om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat, kon niet worden gezegd. Wel wordt ernaar gestreefd de klantenservice en het winkelpersoneel te ontzien.

,,We hebben service hoog in het vaandel staan, dus daar willen we niet snijden”, aldus de zegsman. De ontslagronde moet voor 1 april 2013, als het nieuwe boekjaar van Vodafone ingaat, zijn voltooid. Wanneer de werknemers krijgen te horen of ze worden ontslagen, is nog niet bekend. ,,Gedwongen ontslagen zijn echter niet te vermijden”, aldus de woordvoerder.

De ondernemingsraad moet volgens de zegsman nog akkoord gaan met het voorgestelde bezuinigingsplan. ,,Gezien de huidige economische omstandigheden is dat plan helaas noodzakelijk”, legde de woordvoerder uit. De maatregel volgt op eerdere berichten in november 2012 van Vodafone Group, dat het Britse telecombedrijf ging bezuinigen op de Europese afdelingen.

Vodafone heeft in Nederland zo’n 5 miljoen aansluitingen en 2800 werknemers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Adriana van Schalken | Payrolling Works op

    De reden waarom er ontslagen moeten vallen is wel erg summier. Ik vraag me af wat de werkelijke reden is. Vodafone maakt geen verlies volgens mij, alleen wat minder winst. Ik denk dat de redenen van ontslag alleen maar is zodat Vodafone de gewenste winst groei behoud. En dus moeten er ontslagen vallen