Online vacatureaanbod daalt in bijna alle sectoren

0

Het online vacatureaanbod daalde in augustus met 4 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Vergeleken met vorig jaar was er sprake van een lichte stijging.

Ten opzichte van vorige maand steeg het vacatureaanbod alleen in de provincie Limburg, het aanbod steeg er met 1 punt. In alle overige provincies daalde de vraag naar personeel juist. In Overijssel (-9) en Groningen (-8) daalde het vacatureaanbod het sterkst.

Daling in bijna alle sectoren
Vergeleken met vorige maand is het vacatureaanbod alleen in de research & development sector (+3), in de juridische sector (+2) en in de human resources sector (+1) gestegen. In de mediasector bleef het aanbod onveranderd, in alle overige sectoren was er een daling van het aantal vacatures. In de productiesector (-14) en in de gezondheidszorg (-13) daalde het aanbod het meest. 

Ten opzichte van vorig jaar iets hoger
De maandelijkse barometer van de online-arbeidsmarkt staat 1 punt hoger dan vorig jaar, op 92 punten. Ten opzichte van vorig jaar augustus steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme (+22) en in de transport & logistiek (+17) het meest.

Horeca & toerisme en transport & logistiek
In vergelijking met vorig jaar augustus steeg het vacatureaanbod vooral in de horeca & toerisme sector (+22), gevolgd door de transport & logistiek sector (+17). Ook in de marketing & pr (+6), sales  (+6), de IT (+6) en in de engineering (+6) steeg het aanbod. In de juridische sector (-10) en in de bancaire sector (-8) daalde de vraag naar personeel.

Stijging in Limburg
Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in Limburg het sterkst, het aanbod steeg er met 12 punten, een stijging van 13 procent. In Friesland (+6), Gelderland (+5), Flevoland (+5), Noord-Brabant (+4), Overijssel (+3), Drenthe (+1) en Groningen (+1) steeg het aantal vacatures eveneens. In Noord-Holland bleef het vacatureaanbod op jaarbasis gelijk, in Zeeland (-9), Zuid-Holland (-5) en Utrecht (-3) daalde de Index.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.