Onduidelijkheid over aantal stakende Britse ambtenaren

0

Britse ambtenaren staken tegen de geplande verlaging van de ontslagvergoeding voor ambtenaren. Volgends de vakbond PCS hebben een 200.000 ambtenaren hun werk neergelegd, maar het kabinet zegt dat 81.000 vakbondsleden staken.

De regering zegt dat 85 procent van de ambtenaren gewoon aan het werk zijn en dat er nauwelijks problemen zijn voor de bevolking.

Maar de ambtenarenvakbond PCS houdt vol dat bijna een kwart miljoen mensen staken waardoor rechtszaken vertraging oplopen en rijexamens komen te vervallen. De PCS waarschuwt ook voor langere wachttijden op vliegvelden en in havens.

De nieuwe afvloeiingsregeling zorgt voor een flinke verlaging van de ontslagvergoeding: van bijna drie salaris tot slechts 24 weken. De vergoeding moet meer in lijn zijn met de private sector en zorgen voor een besparing van £ 500 miljoen in drie jaar

De regeling wordt in april van kracht.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.