Ondernemers: actieplan jeugdwerkloosheid onnodig

1

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland zien niets in een actieplan om de jeugdwerkloosheid in ons land tegen te gaan. Volgens hen valt het in ons land nog mee met de jeugdwerkloosheid.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat 111.000 jongeren van 15 tot 24 jaar zonder werk zitten. Van hen volgt ongeveer 60 procent nog een opleiding. ‘Dat geeft een vertekend beeld’, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Zij willen weten waar de jeugdwerkloosheid precies zit, zodat deze effectief kan worden aangepakt.

Hoogleraar arbeidsmarktvraagstukken Ton Wilthagen vindt echter wel dat er iets moet gebeuren. ‘Het is inderdaad niet dramatisch, maar we moeten de zaak ook niet bagatelliseren. Veel werklozen jongeren hebben we niet in beeld, omdat ze zich niet hebben gemeld,’ zo meldt hij aan het Financeele Dagblad. Ook FNV Jong en CNV Jongeren vinden dat er actie nodig is. Vorige week presenteerde FNV Jong een Actieplan Jeugdwerkloosheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Willem Linders op

    Dit maakt mij furieus en zwaar teleurgeteld. Ongekend dom gezwam van de werkgeversclub. Feitelijk bewijs is eren dan moet je er ook wat aan doen, Echte cijfers staan via de site van Omroep Brabant waar een een heel artikel met onderbouwig(cijfers) aan gewijd is en verwijzing naar de respectievelijke stukken. Kom op zeg. Wordt misschientijd voor ee andrs bestuur bij die club. #conservatief in opvatting!! Ikke, ikke en de rest kan stikken. Kom eens kijken op de #Bouw