OESO ziet economisch herstel in eurozone

0

Het economisch herstel in de eurolanden wint aan kracht. Dat concludeerde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag op basis van toonaangevende economische indicatoren.

Binnen de eurozone loopt het beeld nog wel uiteen. In Italië is volgens de denktank sprake van een duidelijke verbetering, terwijl in Duitsland de groei het langjarig gemiddelde nadert. In Frankrijk lijkt de economische situatie te stabiliseren. De OESO is ook optimistisch over de vooruitzichten voor de Amerikaanse en de Japanse economie. In China wijzen de indicatoren echter op een afzwakking van de groei. Ook in Brazilië en Rusland verliest de economie aan kracht. In India lijkt het dieptepunt echter te zijn bereikt.

Eerder zag Manpower al een stabilisering van de economie. Berichten uit de uitzendbranche worden dikwijls als voorspeller van de conjunctuur aangemerkt.

De index van leidende indicatoren voor de eurozone verbeterde deze maand van 100,2 naar 100,4. Een stand van 100 komt overeen met het langjarig gemiddelde. Voor alle OESO-landen samen ging de index van 100,6 naar 100,7.

Een verandering in de richting van de index wordt volgens de OESO over het algemeen ongeveer 6 maanden later gevolgd door een verandering in de economie.

Lees ook: economisch beeld juli

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.