Nog weinig gebruik gemaakt van premiekorting

0

Vanaf 1 juli kunnen werkgevers premiekorting toepassen in de loonaangifte wanneer zij een jongere met een WW- of bijstandsuitkering aannemen. Hier wordt echter nog weinig gebruik van gemaakt, volgens Mirjam Sterk.

De premiekorting is ingesteld om werkloze jongeren sneller aan een baan te helpen. Tot nu toe hebben ruim duizend jongeren en hun werkgever gebruik gemaakt van deze korting, terwijl zo’n 28.000 jongeren in aanmerking komen. Dat zegt ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk. Er zijn op dit moment zo’n 122.000 jongeren op zoek naar een baan.

Volgens Mirjam Sterk zijn veel jongeren en bedrijven nog niet voldoende op de hoogte van de mogelijkheden van de premiekorting. Daarom zal het UWV een speciaal ontwikkelde flyer gaan verspreiden.

Werkgevers die op of na 1 januari 2014 en voor 1 januari 2016 een jongere werknemer (tussen de 18 en 26 jaar) aannemen die een WW-of bijstandsuitkering had, krijgen een premiekorting van € 3500 per jaar. De korting kan vanaf 1 juli worden toegepast in de loonaangifte. De korting loopt gedurende de duur van het arbeidscontract, maar maximaal 2 jaar.

Lees ook: Premiekorting aannemen jongere werknemer en Veelgestelde vragen over premiekorting jonge werknemers

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.