Nog geen herstel binnen mkb-metaal

0

Economisch herstel voor het midden- en kleinbedrijf in de metaalsector blijft nog steeds uit.

De binnenlandse orderpositie bevindt zich ook in het tweede kwartaal van dit jaar op een laag niveau en de werkgelegenheid blijft afnemen. Dat blijkt uit de economische barometer, die de Koninklijke Metaalunie maandag heeft gepubliceerd.

De orderpositie was wel iets beter dan in het eerste kwartaal van dit jaar, maar het aantal ondernemers in het mkb-metaal dat een beter derde kwartaal verwacht, neemt weer af.

De verschillen tussen de verscheidene sectoren zijn groot. Bedrijven die toeleveren aan de bouw en landbouwmechanisatie- en onderhoudsbedrijven, hebben een slechter kwartaal achter de rug. Elektronicabedrijven en oppervlaktebehandelaars daarentegen niet.

De werkgelegenheid in de sector blijft afnemen. In het eerste kwartaal verminderde bij 19 procent van de bedrijven het aantal medewerkers. In het tweede kwartaal was dat 14 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.