Nog geen bonus voor ambtenaren onderwijs

0

Het loonakkoord voor de ambtenaren zou nog op losse schroeven staan. Eerder kwam naar buiten dat het loonakkoord bereikt is, maar dat blijkt niet waar.

De loonverhoging en de eenmalige uitkering van 500 euro zouden deze maand al zichtbaar moeten zijn, maar ook dat gebeurt niet. ‘In het onderwijs moet de cao echter nog gesloten worden, de overleggen moeten zelfs nog beginnen. Het kan dus nog wel maanden duren voordat er iets beklonken is’, aldus een woordvoerder van de AOb. ‘Dus die 500 euro komt zeker deze maand niet.’

Voor de loonsverhoging wordt ook gevreesd. ‘In november beslist het pensioenfonds ABP hoeveel premie er vrijvalt om door te sluizen naar de werknemers. Pas als dat duidelijk is, wordt duidelijk of de loonsverhoging gehaald kan worden.’

Het FNV is nog steeds tegen het akkoord en heeft dus zal als enige bond niet tekenen. Naast de loonstijging worden er ook afspraken gemaakt over het sociaal beleid (werk-naar-werkbeleid) en over de opzet van strategisch personeelsbeleid.

 

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.