Nog 110 miljoen beschikbaar voor sectorplannen

0

Bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is nog ruim 110 miljoen euro beschikbaar voor projecten om mensen weer aan het werk of aan ander werk te helpen. In de laatste aanvraagperiode werd tot nu toe voor 40 miljoen euro aan plannen ingediend bij het ministerie.

Er was 150 miljoen euro beschikbaar voor de laatste periode van de zogeheten sectorplannen. Het doel van de sectorplannen is om werklozen en mensen die bedreigd worden met ontslag te begeleiden naar een baan in een sector waarin nu een tekort is aan werknemers. Mensen die worden bedreigd met ontslag of werklozen krijgen via een brug-WW-uitkering de kans om in deze sector aan de slag te gaan.

Tot nu toe zijn er dertien sector- en regioplannen ingediend, die het ministerie nu gaat beoordelen. De grootste plannen komen uit de sectoren ICT en transport. Zowel bedrijven die van werknemers af willen als ondernemers die juist zitten te springen om mensen, hebben een aanvraag ingediend.

Werkgevers die ook een aanvraag willen doen voor subsidie, kunnen tot 15 september terecht bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bron: ANP

Lees ook: Al 1,2 miljard besteed aan banenplannen en Asscher noemt kritiek op banenplannen cynisch

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.