Nieuwe vakmensen keihard nodig

2

In Nederland dreigt een tekort aan vakmensen. Tot 2020 zijn 250.000 vakbekwame mensen nodig om te voorzien in de vraag van de bedrijven.

Die vraag ontstaat niet alleen door pensionering van bestaande vaklieden, maar ook door uitbreiding van de ondernemingen.

Dat staat in een rapport dat het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) donderdag presenteerde bij de start van de Week van het Ambacht. In deze week kunnen jongeren en werkzoekenden kennismaken met een groot aantal beroepen, zoals kapper, dakdekker, bloemist, opticien, stukadoor of zilversmid.

Wie een vak beheerst staat nooit met lege handen op de arbeidsmarkt, aldus het HBA. Na de financiële crisis, in 2008, steeg de werkloosheid, maar de afname van het aantal werkzame mensen in de ‘ambachtseconomie’ bleef beperkt tot 1 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Hanneke Beens - Westerink op

    In de basis spreek je met elkaar iets af. Het is dan – zonder instemming – niet mogelijk dit naderhand te wijzigen. Dit is anders als jij hiermee zou instemmen, maar dat is niet het geval.

    Wijzigen mag verder nog als dit in de overeenkomst expliciet is overeengekomen (7:613 BW). Is er een wijzigingsbeding opgenomen in de overeenkomst? Dan mag de werkgever hierop een beroep doen als hij bij de wijziging een zodanig zwaarwichtig belang heeft, dat het belang van de werknemer (wat mogelijk geschaad wordt) in alle redelijkheid hiervoor moet wijken. Uit jurisprudentie blijkt dat het dan ook écht om zwaarwegende redenen moet gaan. Een dipje in de omzet is niet zo'n reden. Dat valt binnen de risicosfeer van de werkgever. Het hangt van de omstandigheden af wat zwaarwegend is.

  2. Laura van Luipen op

    Helemaal eens met Hanneke Beens. Er zal niet snel sprake zijn van een voldoende zwaarwichtige reden als het gaat om een eenzijdige aanpassing van de arbeidsduur.