Nieuwe subsidie sociale innovatie beschikbaar

2

Vanaf 1 mei 2012 kunnen Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen) subsidie aanvragen voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid in hun sector.

Dat meldt het Agentschap SZW op haar website.

De subsidie is bedoeld om initiatieven te stimuleren op het terrein van duurzame inzetbaarheid, gericht op bewustwording, implementatie en verspreiding van maatregelen binnen de sector.
Projecten moeten voldoen aan één van de volgende thema’s:

 • het stimuleren van arbeidsmobiliteit van werknemers, waaronder regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit;
 • het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken en arbeidstijdenmanagement;
 • het bevorderen van sociaal innovatief en duurzaam ondernemerschap en employability.

Subsidie kan worden aangevraagd van 1 mei 2012 tot en met 31 december 2013 zolang er budget beschikbaar is. Het totale budget is € 20 miljoen. Per project is minimaal € 90.000 en maximaal € 160.000 subsidie beschikbaar. Uitsluitend erkende O&O fondsen, al dan niet in een samenwerkingsverband, komen voor subsidie in aanmerking.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

 1. jos sanders op

  Prettig!
  Stimuleren van innovatie door te investeren in en met mensen. Sluit uiteraard aan bij de ambities van dit kabinet voor verduurzaming van inzetbaarheid zoals ook afgelopen maandag op het jaarcongres van SZW al geuit.

  Duurzame inzetbaarheid bereik je met beleid gericht op behoud van gezondheid, waardevolle kennis en vaardigheden ?n motivatie.

  Interesse in de subsidie en op zoek naar 1) de beste (arbeidsmarkt)analyse-instrumenten waarin verder wordt gekeken dan de dag van vandaag of morgen, 2) direct toepasbare en bewezen effectieve interventies uit de toolbox duurzame inzetbaarheid en 3) degelijke effectiviteitsmeting?

  Mail TNO op jos.sanders@tno.nl of wouter.vanginkel@tno.nl

  Wij denken en doen mee!

 2. Pepijn Verpaalen op

  Hallo,
  Wij hebben een mooi plan om de maak en ambachtelijke industrie te stimuleren en hiermee kansen te geven aan studenten, werklozen en startende bedrijven. Het concept Creating Class werken wij nu verder uit en we zijn op zoek naar steden die een goede case study hebben.
  Op onze site (URBANOS duurzame stedelijke ontwikkeling) voor meer info.
  Twee vragen:
  – welk O7O fonds is hierin ge?nteresseerd?
  – is er een lijst van geregistreerde o&o fondsen; zo ja, kan iemand die mailen naar pepijn@urbanos.nl