Nieuwe richtlijn duurzame inzetbaarheid medewerkers

0

De nieuwe richtlijn duurzame inzetbaarheid van het NEN. ‘Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers’ (NPR 6070) verschijnt 27 oktober 2010. Op die dag wordt ook het officiële startsein gegeven voor het kennisnetwerk duurzame inzetbaarheid.

Duurzaam inzetbare medewerkers binnen organisaties is het uiteindelijke doel.

Richtlijn duurzame inzetbaarheid

Centraal in deze richtlijn staat een instrument, de scan, waarmee de organisatie de eigen denkbeelden, de huidige manier van werken en de daarbij horende resultaten in kaart kan brengen. Wanneer dat allemaal op een lijn ligt, is er sprake van een organisatie die kan sturen op duurzame inzetbaarheid.

Ambitieniveau

De scan biedt ook de mogelijkheid vast te stellen wat het ambitieniveau is. Het instrument geeft geen oordeel over goede of minder goede denkbeelden over personeel en werk. Het geeft de gebruikers richting en houvast om het dagelijkse beleid in overeenstemming te brengen met de waarden en ambities van de organisatie.

Over het NEN

NEN, het Nederlandse Normalisatie-instituut werkt op internationaal gebied samen met collega’s in onder andere de Verenigde Staten, Australië, Duitsland, Frankrijk, Maleisië, Pakistan en het Verenigd Koninkrijk aan normen voor human resource management. Afgelopen jaar werden al enkele internationale richtlijnen gepubliceerd. Zo is er een richtlijn over ‘vocabulary’ met daarin een overzicht van de belangrijkste termen en definities die in de ISO HRM normen worden gebruikt. Ook zijn er internationale richtlijnen voor recruitment en het ontwikkelen van HR beleid beschikbaar.

  • Bijna wekelijks verschijnen er onderzoeken naar duurzame inzetbaarheid, er zijn ontzettend veel websites met achtergrondinformatie. En over werkstress en burn-out lezen we bijna dagelijks in de media. Hoe vind jij als HR-professional je weg in al deze informatie? XpertHR Actueel gidst jou door de duurzame inzetbaarheid.
    Bekijk alle artikelen in ons dossier Duurzame Inzetbaarheid >>>
Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.