Nieuwe cao voor HEMA-personeel

2

Vakbond FNV Bondgenoten heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met winkelketen HEMA over een nieuwe cao.

Alle werknemers krijgen een structurele loonsverhoging van 1 procent. De loonschalen van jongeren stijgen nog eens met 0,2 procent, zo maakte de vakbond woensdag bekend.

,,We hebben weer een stap kunnen maken als het gaat om de beloning van jongeren. De structurele verbetering biedt jongeren van 22 jaar en jonger meer perspectief”, aldus bestuurder Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten.

Verder is afgesproken dat werknemers twee avonden per week kunnen worden ingeroosterd met een maximum van 52 avonden. Werknemers die in de avond werken, krijgen hiervoor een avondtoeslag. ,,Inroostering vindt primair plaats op basis van vrijwilligheid”, aldus Van der Ploeg.

De cao heeft een looptijd van een jaar en geldt voor circa negenduizend werknemers. Vorig jaar maart werd nog een dag gestaakt in het distributiecentrum van HEMA uit protest tegen het loonbod van het bedrijf.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties