Nieuwe cao voor 3000 medewerkers Jumbo

0

De distributiemedewerkers van supermarktconcern Jumbo hebben een nieuwe cao. Alle 3000 medewerkers gaan er de komende 2 jaar ten minste 3,5 procent in loon op vooruit.

Vakbond FNV Bondgenoten bereikte daarover maandagavond een akkoord. FNV-campagneleider Ron Meyer zegt het akkoord te beschouwen als een succes, ‘want Jumbo heeft lange tijd ingezet op achteruitgang.’ De vakbond zette onder meer een tv-spotje in bij de onderhandelingen.


‘Voormalige medewerkers van de door Jumbo overgenomen C1000 gaan er tot 8 procent op vooruit, omdat Jumbo één lijn gaat trekken voor alle medewerkers’, zegt Meyer. Daarnaast gaat de supermarkt 100 uitzendkrachten in dienst nemen. Vorige maand sloot FNV Bondgenoten na een aantal stakingen een akkoord over de cao van distributiemedewerkers van Albert Heijn. Bij Jumbo is het niet tot stakingen gekomen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.