Nieuwe cao Visdetailhandel

0

Deze week kwamen vakbond CNV Vakmensen samen met de werkgevers uit de visdetailhandel tot een principeakkoord over een nieuwe cao.

Het akkoord betreft een cao voor achttien maanden, ingaande 1 juli 2010. Per die datum krijgen de circa 5.000 werknemers in deze branche een eenmalige uitkering van 200 euro. Op 1 januari 2011 volgt dan nog een salarisverhoging van 1 procent. “Dat is wellicht niet zo heel veel”, aldus Bogaard, woordvoerder van CNV Vakmensen, “maar daar is de situatie ook naar in de vismarkt. Daar willen wij als vakbond terdege rekening mee houden.”

Zeer te spreken is Bogaard daarom over de afspraken die zijn gemaakt rond het aan het werk krijgen van jong gehandicapte werknemers, de zogenoemde Wajongers.

“Tevens hebben we met werkgevers afgesproken dat de basismogelijkheden voor opleiding van nieuwe aanwas worden uitgebreid. Dat geeft blijk van oog voor de toekomst.”

‘Boter bij de vis’ had CNV Vakmensen namelijk als filosofie achter die branche- en bedrijfsopleidingen. Langer en beter opgeleid vertaalt zich direct vertalen in meer loon. Jonge werknemers die de ‘basiscursus vis en verkoop’ volgen krijgen 3 procent meer loon in plaats van de reguliere verhoging van 1 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.