Nieuwe cao TNT: arbeidsvoorwaarden verslechteren niet

0

TNT en de vakbonden hebben een principeakkoord bereikt over de cao en een nieuw sociaal plan. De partijen hebben afgesproken de arbeidsvoorwaarden niet te laten verslechteren om de werkgelegenheid te kunnen garanderen.

Dit heeft Abvakabo FNV laten weten.

Loonsverhoging

De lonen worden per 1 januari 2010 structureel verhoogd met 0,7 procent. Daarnaast krijgen de werknemers een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2011 en van 0,2 procent per 1 oktober 2011.

Reorganisatie

Begin 2009 kondigde TNT een grote reorganisatie aan waarbij 11.000 banen zouden verdwijnen. In maart kwamen de bonden en TNT tot een principeakkoord waarin in ruil voor een inkomensdaling, een garantie tegen gedwongen ontslagen werd opgenomen. De achterban ging hiermee echter niet akkoord. Na het cao-referendum in het najaar werden de onderhandelingen opnieuw gestart. Daaruit is nu dus een akkoord gekomen. Binnenkort zullen de leden opnieuw om hun mening over het akkoord worden gevraagd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.