Nieuw record werkloosheid eurozone

0

De werkloosheid in het eurogebied is in maart naar een nieuw recordniveau gestegen van 12,1 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend.

In februari bedroeg de werkloosheid in de eurozone nog 12 procent. Volgens Eurostat waren in maart 19,2 miljoen mensen in de eurolanden werkloos, een stijging van 62.000 personen ten opzichte van een maand eerder. De hoogste werkloosheid in het eurogebied werd gemeten in Griekenland, Spanje en Portugal. In Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg was de werkloosheid het laagst.

Voor de gehele Europese Unie van 27 landen kwam de werkloosheid in maart uit op 10,9 procent, onveranderd in vergelijking met februari. Het totaal aantal werklozen in de EU bedroeg 26,5 miljoen mensen, aldus Eurostat.

De jeugdwerkloosheid in de eurozone stond in maart op 3,6 miljoen, ofwel 24 procent van de jongeren. Voor de gehele EU gold dit voor 5,7 miljoen personen jonger dan 25 jaar (23,5 procent). In Griekenland, Spanje, Italië en Portugal was de jeugdwerkloosheid het hoogst. In Duitsland, Oostenrijk en Nederland was die het laagst.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.