‘Niet zomaar ambtenaren schrappen’

0

De bureaucratie bij de overheid kan best een tandje minder. Vakbond FNV Abvakabo vindt schrappen van ambtenaren geen taboe, maar roept het nieuwe kabinet op dat alleen te doen, als tegelijkertijd de bestuurslagen beter op elkaar worden afgestemd.

Die boodschap gaf voorzitter Edith Snoey donderdag mee aan de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV.

In de discussie om de bezuinigingen wordt veel gesproken over snijden in het ambtenarenapparaat. Snoey vreest dat de drie politieke partijen die nu rond de onderhandelingstafel zitten, alleen willen bezuinigen voor politiek gewin. De politici hebben volgens haar geen benul welke taken wel of niet uitgevoerd gaan worden en hoeveel ambtenaren hier werkelijk voor nodig zijn.

De FNV-vakbond presenteerde donderdag de resultaten van een enquête. Daaruit blijkt dat veel ambtenaren bureaucratie als negatief aspect op hun werk ervaren. Zij vinden bijvoorbeeld dat besluiten tergend langzaam worden genomen, of ergeren zich aan de ,,grote en logge organisatie waar veel angst heerst om verantwoording te nemen”, aldus een van de ondervraagden

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.