Nederlandse economie groeit

0

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal.

Dat blijkt uit de tweede raming die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag publiceerde.

De kwartaal-op-kwartaalgroei is 0,1 procentpunt groter dan bij de eerste raming. De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 1,6 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is 0,1 procentpunt hoger dan bij de eerste raming in augustus.

De productie van de industrie, de bouwnijverheid en de financiële instellingen is iets naar boven bijgesteld en die van de vervoerbedrijven naar beneden. Volgens het CBS zijn aan de bestedingenkant de investeringen opwaarts bijgesteld. De bestedingen van huishoudens laten echter een bescheiden krimp zien, terwijl eerder sprake was van een stabiele situatie.

Vandaag is ook bekendgemaakt dat in de maand september zowel in de dienstensector als in de industriële branche in de eurozone de activiteiten zijn gekrompen. De dienstensector toonde voor het eerst in twee jaar krimp, zo blijkt uit een eerste raming van de inkoopmanagersindex voor de eurozone die door het onderzoeksbureau Markit wordt samengesteld.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.