Nederlanders kunnen in Duitsland aan de slag

0

Ook Nederlandse werknemers kunnen profiteren van het Duitse ‘Jobwunder’. De economie bij onze oosterburen trekt aan, de werkloosheid daalt en de roep om vakkrachten is groot.

Zo is er in de bouw en de auto-industrie behoefte aan meer personeel. Dat biedt perspectieven voor Nederlandse werknemers, stelde de Nederlands-Duitse Handelskamer dinsdag.

De Duitse economie is in de afgelopen maanden flink hersteld. Volgens prognoses van de Handelskamer ontstaan er in het mkb dit jaar nog 100.000 nieuwe banen, terwijl de Duitse beursgenoteerde bedrijven bij elkaar 10.000 nieuwe werknemers zoeken.

Vooral in verkoopfuncties bestaan voor Nederlandse werknemers goede mogelijkheden om in Duitsland aan de slag te gaan. ,,Duitse bedrijven kennen het verkooptalent en de uitstekende communicatieve vaardigheden van Nederlanders”, zei een woordvoerder van de Handelskamer. ,,Zij worden graag ingezet om internationaal zaken te doen.”

Een goede beheersing van de Duitse taal is daarbij wel altijd noodzakelijk. ,,Als salesmedewerker is het in sommige gevallen voldoende om mondeling in het Duits capabel te zijn”, aldus de woordvoerder. Hoe technischer het beroep is, des te belangrijker wordt de schriftelijke beheersing van de Duitse taal.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.