Nederland heeft laagste werkloosheid eurozone

0

Nederland had in december vorig jaar het laagste werkloosheidspercentage van de toen nog uit zestien landen bestaande eurozone.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat.

In december zat 10 procent van de beroepsbevolking in de eurozone zonder werk, evenveel als in november. Eurostat raamt het totaal aantal werklozen in de eurozone op bijna 15,8 miljoen. In december 2009 was 9,9 procent werkloos.

Cijfers van Estland zijn niet meegenomen in de berekeningen omdat het land per 1 januari van dit jaar toetrad tot de eurozone.

De werkloosheid in Nederland lag op 4,3 procent van de beroepsbevolking, gevolgd door 4,9 procent in Luxemburg en 5 procent in Oostenrijk. Spanje kende de hoogste werkloosheid: 20,2 procent.

In de gehele Europese Unie van 27 landen was in december 9,6 procent van de beroepsbevolking werkloos, evenals in november. Een jaar eerder bedroeg de werkloosheid 9,5 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.