Nationale economie floreert door sterke regio’s

1

Als de technologische innovaties zo snel gaan dat lokale bedrijven het in de Randstad niet meer bij kunnen houden, laat staan in bijvoorbeeld Twente, wat kunnen we dan doen om toch te blijven groeien? Wim J. de Ridder, hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente, vertelt.

‘In de Amerikaanse stad San Diego woedt een heftig debat over de hoogte van het minimumloon. Nu is dat 9 dollar per uur, maar de gemeenteraad heeft besloten dat het in 2017 11.50 dollar moet zijn. Voor- en tegenstanders slaan elkaar met de meest heftige formuleringen om de oren. Ook in andere steden woeden discussies over de hoogte van het minimumloon. Het landelijk minimum is 7,25 dollar per uur.
‘Het past in een wereldwijde en interessante trend om de economie meer regionaal in te gaan richten. Je ziet dat marketing al steeds meer plaatsgebonden is (Shanghai is immers Beijing niet), en in dat patroon past dat loonafspraken per regio worden gemaakt. Daarnaast zijn er overal lokale munten in opmars; in Rotterdam kennen we sinds kort bijvoorbeeld de DAM (De Alternatieve Munt). Engeland kent de Totnes en de Lewis en Frankrijk de Boque met als doel zoveel mogelijk geld dat in de regio wordt verdiend, in de lokale economie te besteden.
‘In Nederland kennen we een aantal achterstandsregio’s. De technologische innovaties gaan zó vreselijk hard, dat de lokale bedrijven het niet meer bij kunnen houden. Nergens niet, ook in de Randstad niet, maar hier in Twente is het bijvoorbeeld nog ietsje erger. En dus gaat het erom regionale samenwerking te stimuleren. Volgende week mag ik met zestien burgemeesters uit de regio een poging doen om tot concrete voorstellen te komen.
‘Een land als Nederland valt niet meer centraal aan te sturen, het kan niet meer. Laat staan dat we dit soort dingen in een log en groot Europa kunnen regelen. Als je bedenkt dat computerkracht elke twee jaar verdubbelt in mogelijkheden, en dat nu al veertig jaar, dan weet je wel hoe hard het inmiddels gaat.
‘En wat kunnen P&O’ers doen? De deuren en ramen van hun organisatie openzetten. Als je op kennis blijft zitten, veroudert het waar je bij staat. Zelfs topmultinationals erkennen vandaag de dag dat het beste talent buiten rondloopt. Samsung bijvoorbeeld organiseert conferenties waarbij ze hun technische kennis delen met computernerds; het is een vrije uitwisseling van kennis en vaardigheden waar alle partijen beter van worden. Regionale bundeling van kennis leidt tot producten die tot ver buiten de regio kunnen worden afgezet. Sterke regio’s vormen het fundament van de nationale economie.’

 

Dit artikel is geschreven in het kader van de rubriek Buitenland in het tijdschrift P&Oactueel. Wegens een probleem tijdens het indelen van het januari-februarinummer is deze rubriek helaas komen te vervallen.

Lees meer over:

Over Auteur

Basti Baroncini schrijft met liefde over alle onderwerpen binnen het HR-vakgebied, maar zijn hart gaat pas écht sneller kloppen wanneer het gaat om strategie en om mensen. Sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling & onderwijs, verandertrajecten, draagvlak, communicatie en leiderschap zijn voorbeelden van onderwerpen waar hij graag over schrijft.

1 reactie

  1. Paul Nijhuis op

    interessant artikel; kan de inhoud niet op een maatschappelijk breder niveau met uiteenlopende stakeholders worden verspreid teneinde er overdachte en gedragen beleidsconclusies aan te verbinden, gevolgd door dito actieplannen?