‘Na jaar recht op vaste baan’

1

Mensen met een tijdelijk contract moeten na één jaar recht krijgen op een vaste baan. Dat vindt driekwart van de ondervraagden in een onderzoek in opdracht van vakcentrale FNV.

Hieruit komt ook naar voren dat 63 procent geen versoepeling van de ontslagbescherming wil. Maar 47 procent van de ondervraagden maakt zich niet méér zorgen dan voorheen, nu er in politiek Den Haag plannen liggen om het ontslagrecht te beperken de ontslagvergoeding fors te verlagen.

Het onderzoek werd door bureau ADV Market Research, uitgevoerd onder 457 werkende Nederlanders. Het bevestigt dat er veel steun is voor het FNV-pleidooi om flexwerkers meer rechten te geven, zegt FNV-bestuuder Catelene Passchier. 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Er kunnen omstandigheden zijn waarom je na een jaar geen vaste baan aanbiedt. Het inperken van de, meestal een maximum van 3 contracten met een maximale tijdsduur van in totaal drie jaar geeft een werkgever minder vrijheid om te bezien of een werknemer zich daadwerkelijk voldoende ontplooit. Wanneer een werkgever deze mogelijkheid, door stelselmatig na drie jaar niemand vast aan te nemen, gebruikt om daar economisch (te) wel bij te varen is dat verwerpelijk. Deze werkgever gaat onder meer voorbij aan de kosten die het met zich meebrengt om nieuw personeel aan te nemen. Daarnaast heeft iedere werknemer ook inwerktijd nodig. Deze werkgever toont zich geen goed werkgever.

    Waarom moet het onslagrecht versoepeld worden? Het is nu ook mogelijk om afscheid te nemen van medewerkers indien het om economische redenen gaat. Indien er problemen met een werknemer zijn is het werknemersdossier belangrijk. Goede dossiervorming dus. Hiermee voorkom je dat je als werkgever een te grote onslagvergoeding moet geven. Immers de verwijtbaarheid is een belangrijk rekendeel in de kantonrechtersformule.