Multinationals: goede, betere of beste werkgevers?

0

Begin oktober werden de Beste Werkgevers van Nederland bekendgemaakt. Het medewerkersonderzoek dat aan deze uitverkiezing ten grondslag ligt, richtte zich naast de categorieën ‘ organisaties met meer en minder dan duizend medewerkers’ ook dit jaar weer op multinationals; met een top 5 tot gevolg. In welk opzicht presteren deze multinationals beter dan andere internationaal gevestigde organisaties? En wat kunnen andere daarvan leren?

347 organisaties namen deel aan de vijftiende editie van het Beste Werkgevers-onderzoek, een jaarlijks terugkerende inspanning van Effectory en Intermediair. De organisaties werden door ruim 200.000 van hun eigen medewerkers beoordeeld. Niet om (hoe ouderwets!) uitsluitend hun tevredenheid te meten, als wel om hun kracht en kennis te gebruiken om zaken beter, leuker en anders te regelen. En dat allemaal om de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers te vergroten. Want medewerkers die bevlogen en betrokken zijn, worden volgens Effectory steeds meer gelinkt aan hogere bedrijfspresentaties, een lager personeelsverloop en een hogere efficiëntie.

Top 5

Onder de vijftig organisaties die genomineerd waren voor Beste Werkgever in de categorie meer dan duizend medewerkers, bevonden zich dit jaar acht multinationals. Vanderlande mocht zich laten kronen als Beste Werkgever in de categorie multinationals, gevolgd door ASML en Heerema Marine Contractors. Loyens & Loeff en Aegon completeerden de top 5.

Uitdagend werk

Wat doen deze multinationals nu precies zo goed, dat hun medewerkers graag bij hen werken? Rogier van der Werf, consultant bij de internationale tak van Effectory, vertelt dat het geheim schuilt in het binden van medewerkers. “Daar slagen deze multinationals beter in dan andere multinationals.” Dat heeft onder meer te maken met het bieden van uitdagend werk, aldus Van der Werf. “Op de vraag ‘ik vind mijn werk uitdagend’ scoren deze multinationals gemiddeld een 7,6. Dat is een half punt hoger dan andere organisaties uit de lijst met genomineerden voor Beste Werkgever, en maar liefst 1,2 punt hoger dan andere organisaties uit de benchmark.”

Sociale innovatie

Maar er zijn meerdere indicatoren waarop deze multinationals beter presteren dan het gemiddelde. Het gevoel dat medewerkers bij hun werkgever passen bijvoorbeeld of het openstaan van de leidinggevende voor ideeën en suggesties van medewerkers. “Het geven en ontvangen van feedback binnen een team draagt bij aan het oplossen van problemen en daarmee ook aan vernieuwing. Medewerkers waarderen het als zij de kans krijgen om mee te denken over wat er beter kan en hoe een organisatie zichzelf kan blijven vernieuwen. De top 5-multinationals scoort aangaande deze sociale innovatie gemiddeld drie tiende beter dan andere organisaties.”

Bevlogen en betrokken

Deze vijf multinationals slagen er dus in omstandigheden te creëren voor hun medewerkers waarin ze optimaal kunnen functioneren. Direct dan wel indirect zorgen deze indicatoren ervoor dat ook de bevlogenheid en betrokkenheid hoger is dan bij andere organisaties. “We weten uit een ander onderzoek dat 31 procent van de medewerkers die werkzaam zijn bij een multinational bevlogen zijn in hun werk en betrokken zijn bij hun organisatie. Bij de top 5 uit het Beste Werkgeversonderzoek ligt dit percentage op 40,9.”

Rol directie

De houding van de directie is daarbij van groot belang, weet Van der Werf. “Directieleden realiseren zich vaak niet wat voor impact ze hebben op de betrokken- en bevlogenheid van medewerkers. Zij zijn veelal gefocust op de financiën en de strategie, waardoor het contact met medewerkers op de werkvloer regelmatig aan prioriteit inboet.” Toch begint de binding van medewerkers daar, aan de top. “Directies die hier goed mee omgaan, maken contact met medewerkers door zichtbaar te zijn in de organisatie. Zij weten een heldere visie over te brengen en wekken mede door deze transparante communicatie vertrouwen. En vertrouwen blijkt cruciaal te zijn voor meer bevlogen en betrokken medewerkers.”

Top 5-multinationals

Vanderlande (2)*ASML (10)*Heerema Marine Contractors (11)*Loyens & Loeff (13)*Aegon (25)*
*Tussen haakjes staat de klassering in de Beste Werkgevers-lijst in de categorie meer dan 1.000 medewerkers.

Lees ook: 5 mythes over Beste Werkgevers

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.