Mobiliteitscentra helpen 100.000 mensen snel aan ander werk

0

De mobiliteitscentra in ons land hebben van maart 2009 tot november 2009 in totaal 100.000 mensen snel aan ander werk geholpen.

Bijna 12.000 mensen die met ontslag werden bedreigd zijn vanuit hun nog bestaande baan aan een andere baan geholpen. 88.435 mensen kregen na hun ontslag binnen 3 maanden ander werk via deze centra. Dit maakte staatssecretaris Jetta Klijnsma maandag 18 januari bekend tijdens een bezoek aan het werkplein in Helmond.

De mobiliteitscentra bestaan sinds 1 maart 2009 en werken nauw samen met andere organisaties op het gebied van werk en scholing. Tot en met november zijn met 839 bedrijven afspraken gemaakt. Het merendeel van de projecten loopt binnen de sectoren Industrie, Zakelijke dienstverlening en Bouw.

Tijdens het bezoek aan Brabant bracht staatssecretaris Klijnsma onder meer een bezoek aan het leerbedrijf JeeWee in Eindhoven, waar jongeren worden opgeleid voor ambachtelijke beroepen in bijvoorbeeld de hout- en meubelbranche. Ook opende Klijnsma op het werkplein in Helmond een jongerenloket en liet zij zich uitgebreid informeren over de resultaten van de uitvoering van het actieplan jeugdwerkloosheid in zuidoost-Brabant.

Tussen juni en november 2009 zijn in dit gebied meer dan 1500 jongeren aan een baan geholpen. Ruim 2500 jongeren waren werkloos; minder dan de 3000 die werden verwacht. Verder zitten 1250 jongeren in een scholingstraject of in een traject dat hen naar werk toe leidt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.