MKB-Nederland start campagne om werknemers duurzaam in te zetten

0

MKB-Nederland is een campagne gestart om werkgevers te stimuleren hun werknemers duurzaam inzetbaar te maken. De speciaal voor dit doel ontwikkelde website ElkeDagBeter.nu ondersteunt ondernemers bij het breder inzetten en langer gezond laten doorwerken van hun personeel.

Hans Biesheuvel (voorzitter MKB-Nederland) en oud-schaatskampioen Jochem Uytdehaage gaven 20 september tijdens het Ondernemerscongres in Apeldoorn het startschot voor ElkeDagBeter.nu. Apeldoorn is de eerste van een reeks bijeenkomsten die MKB-Nederland organiseert om ondernemers bewust te maken van het belang van duurzame inzetbaarheid. Voor het Ondernemerscongres hebben zich 1.200 mkb-ondernemers uit de regio aangemeld.

‘De komende jaren ontstaat er een flink tekort op de arbeidsmarkt’, zegt Biesheuvel. ‘De gevolgen van de vergrijzing zijn door de economische crisis nog niet of nauwelijks merkbaar, maar dat verandert als de economie aantrekt. Om verzekerd te zijn en te blijven van gekwalificeerde werknemers, moeten werkgevers hun medewerkers stimuleren en helpen langer, gezond door te werken. Dat is niet alleen van belang om de vergrijzing tegen te gaan, maar ook om de concurrentie voor te blijven.’

Het is belangrijk dat werkgevers aandacht hebben voor gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid. Dit resulteert bijvoorbeeld in een betere arbeidsmoraal. Ziekteverzuim wordt daardoor teruggedrongen, wat minder kosten voor de onderneming betekent. Door daarnaast scholing te stimuleren, kunnen werknemers zich ontwikkelen waardoor ze breder inzetbaar zijn. Ook dat is financieel aantrekkelijk, aangezien werknemers omscholen vaak goedkoper is dan nieuwe werknemers werven.

Na de aftrap in Apeldoorn, zijn er ondernemersbijeenkomsten in onder meer Groningen, Eindhoven en Amsterdam. Ook organiseren branches en lokale ondernemersorganisaties evenementen rondom ElkeDagBeter.nu. De campagne is ontwikkeld met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.