MKB: ‘Meer informatie nodig over aannemen WW’ers’

1

Werkgevers durven vaak geen werklozen aan te nemen, omdat onduidelijk is of mensen met een uitkering problemen hebben die een belemmering vormen voor het werk. Ondernemers hebben bovendien geen inzicht in het beschikbare arbeidsaanbod op regionaal niveau.

Dat zegt MKB-Nederland. De organisatie pleit daarom voor een landelijk digitaal bestand waarin deze informatie voor ondernemers inzichtelijk wordt gemaakt. Ondernemers moeten ook weten op welke ondersteuning ze kunnen rekenen als ze iemand uit de bijstand of de WW aannemen, vindt MKB-Nederland.

Volgens de organisatie weten ondernemers niet goed wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van degenen die vanuit bijstand of WW een baan zoeken, en wat het betekent om hen in dienst te nemen. Geschikte werkzoekenden hebben hierdoor moeite met het vinden van een baan.

Een recent voorbeeld waarbij de bemiddeling op de arbeidsmarkt beter had gekund, is het initiatief van de Gemeente Rotterdam om werklozen aan het werk te zetten in de tuinbouwkassen van het Westland. ‘Van de duizenden mensen die zich aangemeld hadden zijn er uiteindelijk maar weinig echt aan het werk gegaan. Velen haakten af om redenen die wij niet kennen,’ aldus Rob Slagmolen van MKB-Nederland.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

 1. Luuk Wegman op

  Beste Rob,
  Ik ga graag met jou en MKB in gesprek om de mogelijkheden van in dienst nemen van werkzoekenden toe te lichten. Het is zeker aantrekkelijk voor ondernemers/werkgevers kandidaten via UWV WERKbedrijf in dienst te nemen.
  Neem svp contact met mij op voor het maken van een afspraak.
  Luuk Wegman
  Senior Adviseur Werkgevers dienstverlening
  Inversie
  Tel 06 1100 1838 of Luuk.wegman@uwv.nl