‘Mkb loopt achter met gebruik software’

1

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) loopt achter met investeringen in software waardoor medewerkers altijd en overal kunnen werken.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van Microsoft naar het gebruik van ICT door mkb’ers in vijftien landen.

Waar Nederlandse mkb’ers eerst vooropliepen bij investeringen in informatietechnologie, maken zij nu minder gebruik van softwaretoepassingen voor bijvoorbeeld online vergaderen en het samenwerken aan documenten dan collega’s in andere landen, blijkt uit het onderzoek.

Zo geeft ruim 45 procent aan niet over software te beschikken om samen aan documenten te werken. Dat is het hoogste percentage van alle landen en een stuk hoger dan het gemiddelde (23,2 procent). Verder zegt bijna twee derde (64,9 procent) van de Nederlandse mkb’ers geen mogelijkheden te hebben om online te vergaderen. Ook dat is aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van 40 procent van de andere landen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Nu de IT zich goed heeft kunnen ontwikkelen en door steeds meer mensen wordt begrepen en wordt gezien als een service en minder als een noodzaak, is het logisch dat de thuiswerker niet in de watten wordt gelegd. Er is onderzoek genoeg dat thuiswerkers niet altijd effectiever werken, dus is het de investering niet waard.