Minste werkloosheid in Zeeland

0

De werkloosheid verschilt enorm per provincie. De hoogste werkloosheid komt voor in de provincie Groningen, waar vorig jaar 7,3 procent van de beroepsbevolking zonder baan zat.

Dat is bijna twee maal zoveel als in Zeeland, dat met 3,7 procent de minste werklozen telde.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde.

Over heel Nederland lag de werkloosheid vorig jaar op 5,4 procent van de beroepsbevolking, even hoog als in 2010. Ook in de meeste provincies lag de werkloosheid vorig jaar ongeveer op hetzelfde niveau als in 2010. Limburg springt eruit doordat daar de werkloosheid vorig jaar beduidend daalde. In 2010 was daar nog 6,1 procent van de beroepsbevolking werkloos, in 2011 daalde dat naar 5,1 procent.

In Drenthe en Noord-Brabant was sprake van een lichte daling. In Groningen nam het aantal werklozen vorig jaar juist toe.

Ook in drie van de vier grote steden lag de werkloosheid vorig jaar hoger dan in 2010. In Den Haag liep het op van 6,8 naar 8,3 procent. In Rotterdam steeg de werkloosheid tot 9,5 procent. Daarmee blijft het de stad met de meeste werklozen, een positie die Rotterdam al sinds 2001 heeft.

In Amsterdam liep het aantal werklozen vorig jaar licht op tot 7 procent. Alleen in Utrecht bleef het aantal werklozen op hetzelfde niveau van 5 procent. Daarmee heeft Utrecht voor de derde jaar op rij de laagste werkloosheid van de vier grote steden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.