Minister wil ‘kansloze opleiding’ sluiten

0

Studierichtingen op het mbo die jongeren opleiden tot een beroep waar geen vraag naar is, moeten sneller worden gesloten. Als scholen deze ‘ pretstudies’ niet zelf schrappen, wil minister Jet Bussemaker van Onderwijs dat kunnen opleggen, zo schrijft ze in een brief die ze maandag aan de Tweede Kamer stuurt.

Volgens de minister volgen duizenden jongeren een opleiding die onvoldoende aansluit op de arbeidsmarkt. Zo zit er volgens de minister bijvoorbeeld te veel winkelpersoneel werkloos thuis. Ook veel medewerkers dierverzorging zitten zonder werk.

Onlangs werd bekend dat het kabinet 50 miljoen uittrekt voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid. 25 miljoen daarvan is bedoeld om mensen die al een mbo-opleiding hebben gedaan, een andere erbij te laten doen. Daarmee hebben ze meer kans op een baan. Het geld gaat overigens niet naar de studenten persoonlijk maar wordt gestoken in bijvoorbeeld persoonlijke gesprekken.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.