Minister vindt cao-afspraak niet passen

2

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken vindt de afgesproken loonsverhoging van 2 procent voor gemeenteambtenaren niet passen in de huidige tijd van bezuinigingen.

Ze vindt dat de lonen alsnog bevroren moeten worden. Spies zal daar volgende week in overleg met de Vereniging Nederlandse Gemeenten formeel op aandringen. Een woordvoerder van Spies bevestigt berichtgeving daarover van de NOS.

Spies’ opstelling is een antwoord op klachten van de politiebonden die het niet eerlijk vinden dat voor politiemensen de nullijn geldt, terwijl gemeenteambtenaren wel een loonsverhoging krijgen.

Vakbond Abvakabo FNV noemt het onverstandig dat ‘de minister door de cao probeert te fietsen’. Het is volgens de vakbond niet aan haar, maar aan de gemeenten en vakbonden om over de cao te praten. ‘Er ligt nu een uitgebalanceerd akkoord, waarover anderhalf jaar is onderhandeld. De minister riskeert dat verstandige besluiten over modernisering en flexibilisering op de helling komen te staan’, aldus Bert de Haas, bestuurder van Abvakabo FNV.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Leveren de demissionaire ministers en staatssecretarissen nu ook een gedeelte van hun loon in (zeg 10 %), nu vele zaken en voorstellen controversieel verklaard zijn? Minder werk = minder loon naar werken!!