Minister Kamp gaat weer in gesprek met FNV

0

Minister Kamp gaat opnieuw in gesprek met de vakcentrale FNV over ‘interpretatieverschillen of om de communicatie op elkaar af te stemmen’.

Dit meldt het Financieel Dagblad. Kamp reageert hiermee op de oproep van de FNV tot een spoedoverleg naar aanleiding van het groeiende verzet binnen de FNV-achterban tegen het pensioenakkoord. Kamp wilde donderdag het woord ‘heronderhandelen’ nog niet in de mond nemen, aldus het FD. Wanneer het gesprek zal plaatsvinden is nog niet duidelijk.

Verzet
De FNV Vakcentrale onder leiding van Agnes Jongerius gaf gisteren aan op korte termijn een gesprek met minister Kamp te willen. Dat was kort nadat ook de ambtenarenbond Abvakabo zich aansloot bij het verzet van FNV Bondgenoten tegen het akkoord.

Kritiek
De tegenstanders van het huidige pensioenakkoord vinden de AOW-verhoging van 0,6% tot 2028 te gering om lage inkomens tegemoet te komen die in 2020 eerder willen stoppen dan de hogere pensioenleeftijd die dan naar 66 jaar opschuift. Daarnaast is het verwijt dat  de risico’s van bewegingen op de financiële markten in het akkoord te eenzijdig bij werknemers worden neergelegd.

Op de vraag of Kamp bereid is water bij de wijn te doen antwoordde hij dat dat wat hem betreft ‘te snel gaat’.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.