Minimale toename topvrouwen in NV Nederland

1

Het aantal vrouwen in de top van beursgenoteerde ondernemingen is vorig jaar met twee gestegen, blijkt uit de Female Board Index van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Onderzoekster Mijntje Lückerath-Rovers toont zich teleurgesteld. Een jaar eerder was de toename nog elf topvrouwen.

In december nam de Tweede Kamer een wetsvoorstel aan van de PvdA, waarin als norm staat dat het aantal vrouwen in de top van de grote ondernemingen in 2016 moet zijn opgelopen tot 30 procent.

,,Verre van realistisch,” zegt Lückerath-Rovers. In 2010 werden acht vrouwen benoemd en gingen er zes weg. Het aandeel vrouwen komt dit keer uit op 8,1 procent. ,,Bij een gelijkblijvend groeipercentage zou begin 2016 in de raden van commissarissen 15,7 procent vrouw zijn en in de raden van bestuur 5,4 procent”, aldus de onderzoekster.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dat gaat nog lastig worden in de toekomst als de voorwaarden voor vrouwen in topfuncties niet gaat veranderen. Zie artikel”: Jonge vrouwen streven niet naar een topfunctie van Suzanne Bartelink op talent naar de top