Miljoenen voor vakmanschap

0

Topstudenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs kunnen straks gaan profiteren van de kennis die innovatieve bedrijven te bieden hebben.

Dat gebeurt in de nieuwe Centra voor Innovatief Vakmanschap in het mbo en Centres of Expertise in het hbo. De ministeries van Onderwijs en Economische Zaken steken hier de komende jaren 28 miljoen euro in, hebben ze donderdag laten weten.

Het is de bedoeling dat bedrijven samen met andere partners er nog geld bijleggen, zodat er in totaal 56 miljoen te besteden valt. Bedrijven kunnen in de centra hun kennis beter kwijt in het onderwijs en krijgen er afgestudeerden voor terug waar zij mogelijk ook weer profijt van hebben.

Een commissie die de Centra voor Innovatief Vakmanschap in het mbo eerder voorstelde, ging ervan uit dat 15 procent van de studenten het topniveau kan halen. De Centra sluiten aan op wat eerder is bestempeld als pijlers van de kenniseconomie: chemie, water en hoogwaardige technologie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.