‘Menukaart’ banenplannen gepubliceerd

0

Het ministerie van SZW heeft een ‘ menukaart’ gepubliceerd met suggesties voor werkgeversorganisaties en vakbonden om werknemers in de sector aan de slag te helpen.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil met deze menukaart de sociale partners ondersteunen bij de totstandkoming van de zogenaamde sectorplannen. Zo kunnen sectoren een transitiefonds opzetten waaruit werknemers een persoonlijk budget krijgen zodat zij hulp kunnen inschakelen bij de bemiddeling van werknemers naar ander werk, een centrum oprichten voor het bemiddelen van werknemers binnen de sector of leerwerkplekken en bijvoorbeeld personeelspoules opzetten.

De menukaart is een hulpmiddel. De genoemde maatregelen zijn voorbeelden die voor subsidie van het ministerie in aanmerking komen. Minister Asscher wil dat de sociale partners vaart maken met het indienen van de sectorplannen. In het sociaal akkoord is afgesproken dat de sociale partners hun verantwoordelijkheid voor de arbeidsmarkt verder oppakken, om werkgelegenheid te behouden, werkloosheid te voorkomen en gevolgen van de crisis te bestrijden. Zij stellen samen sectorplannen op. De plannen worden voor de helft gefinancierd door het Rijk en voor de andere helft door de sectoren zelf. Het kabinet heeft voor de sectorplannen in de periode 2014-2015 600 miljoen euro vrijgemaakt. Vanaf 1 oktober van dit jaar kunnen sectorplannen worden ingediend. De cofinanciering geldt voor een periode van maximaal twee jaar.

 

Bron: ministerie van SZW

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.