Meldpunt voor werknemers COA

1

Medewerkers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) kunnen zich met klachten over de werksfeer melden bij een speciaal daarvoor in het leven geroepen meldpunt.

Een extern bureau is ingeschakeld voor de afhandeling van de al dan niet anonieme klachten. Een woordvoerster van het COA heeft dit zaterdag bevestigd na berichtgeving van de NOS.

De klachtenlijn is in het leven geroepen door de Ondernemingsraad van het COA en loopt ongeveer een maand. Bij het centraal orgaan zou sprake zijn van een verziekte werksfeer. Bestuursvoorzitter Nurten Albayrak is al op non-actief gezet vanwege haar salaris.

De bestuurster kwam onlangs in opspraak, nadat COA-medewerkers in de media anoniem hun beklag over haar hadden gedaan. Ze zou de sfeer verzieken, te veel geld verdienen, niet naar de mensen in het veld luisteren en zo geld verkwanselen, onder meer aan ongebruikte opvangplekken. Ook zouden er onder haar leiding opvallend veel directeuren zijn vertrokken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Het zoveelste voorbeeld waarom de oude politiek, al je maar lid van een politieke partij bent (vriendjespolitiek) niet werkt. Waarom dulden wij nog om incompetente mensen op deze plekken te laten zitten? Voor blijkbaar heel veel van ons belastinggeld. Het juist haar gesierd hebben als zij met de fiets naar het werk was gegaan. Blijkbaar snapt zij niet wat een asielzoeker heeft meegemaakt!
    Nu moeten we ook nog gaan betalen voor een onderzoek. benieuwd hoeveel dat weer gaat kosten?