Meldpunt voor misstanden in de zorg

0

Vakbond Abvakabo FNV heeft een onlinemeldpunt geopend, waar leden misstanden in de verpleeg- en thuiszorg kunnen doorgeven.

Dat maakte de vakbond maandag bekend.

Het meldpunt ging afgelopen weekend online en leverde inmiddels al 150 reacties op. ,,We kregen veel signalen dat medewerkers zich zorgen maakten over de kwaliteit van de zorg die zij boden. Tegelijk gaven werkgevers aan dat het incidenten betrof”, aldus een woordvoerster. Zorgmedewerkers geven volgens de vakbond aan dat er structureel te weinig personeel is en de werkdruk te hoog.

De gebundelde meldingen worden ook gebruikt als pressiemiddel in de cao-onderhandelingen. Volgens Abvakabo wordt veel geld dat door de overheid beschikbaar is gesteld om extra mensen aan te nemen, daar niet voor gebruikt. ,,Er wordt veel gespaard en uitgegeven aan bijvoorbeeld uitzendkrachten. Neem dan vaste werknemers aan”, aldus de woordvoerster.

Tot 25 april is het meldpunt open.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.