Meerderheid FNV-leden stemt in met AOW-akoord

1

Leden van vakcentrale FNV hebben in zeer grote meerderheid ingestemd met het AOW-pensioenakkoord dat de sociale partners onlangs hebben afgesloten.

Van de bijna 160.000 leden die hebben gestemd, was 80 procent voor en 20 procent tegen. Dat maakte de FNV donderdag bekend.

De aangesloten bonden bespreken de uitkomst met de eigen achterban en het resultaat wordt op 14 juli voorgelegd aan de federatieraad. “Die neemt dan een definitief besluit over het akkoord“, aldus de FNV. De sociale partners bereikten op 4 juni een principe-akkoord over de verhoging van de AOW- en de pensioenleeftijd.

Het was voor de vijfde keer dat de FNV zijn achterban via een referendum raadpleegde. De leden konden via internet hun stem uitbrengen. De FNV telt bijna 1,4 miljoen leden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Jovcancka Oldemarkt op

    Wat is het percentage wat voor stemde wat daadwerkelijk zelf langer moet doorwerken. Volgens mij is het de babyboom generatie die voor stemt. Zij hebben er zelf geen last van.